ANDRAS PENGAR

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2006-4, Recension

Av Tomas Arvidsson
Bra Böcker 2006

Studierektor Bertilsson finns inte med i Arvidssons nya men brottslingarnas klurighet och halsbrytande uppfinningsförmåga i jakten efter andras pengar är inte mindre för det. Det finns inte heller så många klantiga poliser med, däremot en försäkringsutredare, med försänkningar här och var, som inte går av för hackor.

Huvudtemat är bovarnas genomförande av två makalösa kupper sista vardagen före jul. En jättelik mobil värdetransport försvinner till synes spårlöst från en starkt trafikerad plats i Göteborg och något senare lyckas en okänd få ut väldiga belopp från bankomater.

Arvidsson är drastiskt rolig och lyckas få läsaren att heja både på skurkarna (som är sympatiskt beskrivna) och på försäkringsdeckaren Karolina Jonsson. Slutklämmen är typisk arvgissonsk. Han lyckas göra alla nöjda och glada, inte minst bokkonsumenten. 55 miljoner guldstjärnor utdelas härmed.

LENA JEPPSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22