ÄNDA IN I MÄRGEN

Oct 22nd, 2016 | By | Category: 2016-10 okt, Recension

Omslag till Ända in i märgenAv Annika Taesler
Bookmark Förlag, 2016
ISBN 978-91-88345-02-8, 310 sidor

En dag 2003 skenade den då 24-åriga dressyrryttaren Annika Taeslers häst och kastade av henne. Hon bröt nacken och när hon vaknade efter att ha varit nersövd i två veckor fann hon att hon var förlamad från axlarna och neråt.

Annika TaeslerDet är där – på Karolinska sjukhuset i Solna – som berättelsen om hennes liv efter olyckan tar sin början. Hon kämpar med att definiera om bilden av sig själv i denna livskris och lyckas övervinna sorgen för att slutligen utbilda sig till både dressyrtränare och journalist.

Boken faller egentligen utanför de genrer som Dast vanligtvis skriver om. Men den är journalistiskt och mänskligt intressant och författarens existentiella funderingar är allmängiltiga och berörande.

Annika Taesler är född 1979. Hon är bosatt utanför Stockholm, men reser runt hela Sverige och föreläser. Hon är också verksam som journalist och är ständigt aktuell i forum som rör individrätt och minoritetsfrågor. Ända in i märgen är hennes självbiografi.

INGER STRANDBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22