ÄNKORNA

Oct 5th, 2020 | By | Category: 2020-10 okt, Recension

Omslag till ÄnkornaAv Pascal Engman
Bookmark, 2020
ISBN 9789189007772, inbunden, 506 sidor

Pascal Engman har etablerat sig som en av de skickligaste spänningsförfattarna i landet. Den här boken är ett kvitto på det. Ett isande kyligt terroristdåd planeras i Stockholm. Och när tiden blir knapp för att förhindra det blir det rejält nagelbitande. Och våldsamt.

Det här är tredje delen om polisinspektören Vanessa Frank. För var bok avslöjas mer och mer om hennes person. Hon är envis och plikttrogen och blir den som till slut måste lyckas för att förhindra ett blodbad. En traditionell kamp mot klockan.

Läsaren får också följa de IS-inspirerade terroristerna. Där finns känslokalla fundamentalister som kan göra vad som helst för sin sak, men några av dem skildras också mer mänskligt. Klokt av författaren att skapa en vidare dimension av förövarna.

Boken är skriven som en TV-serie. Det skulle inte förvåna mig om Pascal Engman tänkt så. Det är korta kapitel, det är tvära riktningsförändringar och många cliffhangers. Kanske är det lite många parallellhistorier, även om de så småningom alla leder in på huvudspåret. Definitivt är det på tok för många sidor. Även om det är spännande är det svårt att hålla intresset uppe i över 500 sidor.

Vanessa Frank har kommit för att stanna och för att underhålla läsaren med spännande thrillerhistorier.

NISSE SCHERMAN

Pascal Engman

Pascal Engman. Foto Alexander Donka

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22