ÄLSKADE CHARTER

Jan 15th, 2008 | By | Category: 2001-3, Recension

Av Thomas von Seth
Vagabond 2001

Vad gör man när man inte längre klarar att sitta i svenskrusket, när alla deckare är lästa och Polman talar om nya lågtryck? Jo, man åker förstås på charterresa. Det är inget nytt påfund men i Sverige kan man påstå att alltsammans startade i januari 1956 då en liten grupp resenärer flög till Kanarieöarna. Numera åker cirka 800 000 om året dit och blir inte som pionjärerna mottagna med hornmusik och borgmästartal.
Det är en rolig bok, fast med tanke på att Fritidsresor står som copyrightinnehavare tillsammans med von Seth, är det nog lämpligt att läsa den med kritiskt sinnelag. Den har också ganska stark branschkänsla. Det berättas mycket om bolagen som drev utvecklingen vidare, och det kan vara kul för alla som tittar på TV-såpor. Skillnaden i affärsteknik är inte så stor. Här berättas om överlag och tjuvknep, om krig med flygbolag och annat som hör branschen till. Mindre om vad charterresenärerna egentligen sysslade med på målet, vilket är synd för oss som börjat tappa minnet.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22