ALLTID ODD + INVASION

Sep 25th, 2009 | By | Category: 2007-3, Recension

Av Dean Koontz
Forever Odd 2005
Översatt av Peder Carlsson
Bra Böcker 2007

The Taking 2004
Översatt av Sabina Söderlund
Bra Böcker 2007

Snabbmatskocken Odd Thomas försöker hålla sig i stillhet i ökenstaden Pico Mundo för att återfå livslusten efter flickvännens död. Det är inte så lätt eftersom han har förmågan att tala med de döda och han blir ideligen störd av en påstridig Elvis. Till råga på allt dödas hans bäste väns far – Odd hittar liket – och nu får han verkligen slita för att reda upp ett mysterium som inkluderar spöken från ett nerbrunnet kasino och en kidnappad, benskör barndomsvän. Första boken om den udda Odd var lustig. Det är den här också och om man bara går med på förutsättningarna går det att uppleva den som ganska spännande till och med.

Även i Invasion sysslar Koontz otäckheter som är svåra att förklara utan examen i parapsykologi från Fairfax University. Nu är vår planet invaderad av utomjordingar och våra hjältar (som vanligt en man och en kvinna som älskar varandra, gulliga ungar och en superskärpt hund) kämpar för att återta världen. Historien är som tagen ur ett tidigt exemplar av Jules Verne Magasinet men som alltid när den hanteras av den förfarne Koontz blir den en slingarande och gastkramande spänningsintrig.

LENA JEPPSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22