ALLA KÄNNER APAN

Dec 6th, 2019 | By | Category: 2019-12 dec, Recension

Omslag till Alla känner apanAv Varg Gyllander
Louise Bäckelin förlag, 2019
ISBN 978-91-7799-089-5, danskt band, 255 sidor

Varg Gyllander är presschef på stockholmspolisen och författare till en rad deckare med kriminaltekniker i huvudrollen. Nu har han gett sig på en annan genre, feel-good. Förstås börjar det, och håller på länge, med mycket feel-bad, vilket inte är ovanligt för genren.

Det handlar om den medelålders Leonard (kallas Leo) som vaknar på okänd plats i Stockholm med en kraftig baksmälla, delvis okända kläder och mycket suddiga minnen. Så småningom klarnar det: han friade till sin sambo och nu ska de på resa till Thailand. Men han hittar inte henne, får på besök på jobbet veta att han får sparken och hoppas hitta henne på Arlanda för snart går flyget.

Naturligtvis finns hon inte där men han träffar flera hjälpsamma människor och befinner sig utan packning i Bangkok, men med ett (ännu) fungerande företagskort.

Så större delen av historien handlar om hans resa i Thailand, där han möter trevliga människor, letar efter sin ungdomskärlek och hittar sig själv.

Det är en driven berättelse som klart avspeglar att författaren varit på plats och, gissar jag, även provat dykning, besökt några barnhem och räddningsverksamhet för vilda djur. En snäll berättelse, roande och utan de mest förväntade sluten.

LEIF-RUNE STRANDELL

Varg Gyllander

Varg Gyllander. Foto Richard Ryan

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22