ALICE McMALLIS: POJKEN PÅ KYRKOGÅRDEN

Apr 21st, 2015 | By | Category: 2015-04 apr, Recension

Omslag till Alice McMallisAv Jessica Lindholm
Idus Förlag, 2015
ISBN 978-91-7577-166-3, 189 sidor

Jessica Lindström är känd som illustratör av barnböcker och har nu också debuterat som författare i genren. Men hon nöjer sig inte med att skriva, hon illustrerar också sin berättelse om nioåriga Alice McMallis som bor utan föräldrar men med barnflicka och det gifta paren Milda och Ewert. Egentligen är hon en ung goth-typ med svart klädsel. Det gamla huset där hon bor ligger intill en övergiven kyrkogård, vilket känns perfekt för den skräcklystna Alice vars högsta dröm är att få träffa ett spöke.

Jessica LindholmI stället träffar hon en zombiepojken Zacke som verkar mystisk eftersom han smyger omkring bland de gamla gravarna. Pojken får flytta in i hennes garderob. Han är egentligen, trots att han påstår sig ha varit död i trehundra år, värre än ett riktigt spöke eftersom han bär på en livsfarlig smitta.

Alice har en otrevlig granne som kallas Surström och en dag blir han biten av Zacke och riskerar att bli en zombie han också. Vad händer om han också börjar bitas och förvandla alla övriga grannar till skränande varelser? Alice känner på sig att hon måste ta itu med problemet.

Det har blivit en riktigt rolig och lagom ryslig berättelse för unga barn. Varje sida pryds dessutom med minst en bild som beledsagar berättelsen.

ÅSA PETTERSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22