ALDRIG MER

Aug 23rd, 2011 | By | Category: 2011-8 aug, Recension

Omslag till Aldrig merAv Sophie Hannah
The Point of Rescue 2008
Översatt av Lisbet Holst
Bra Böcker 2011
ISBN: 978-91-7002-890-8, 432 sid

En person ur det förflutna dyker upp på skärmen när Sally Thorning tittar på TV-nyheterna. Det är upprinnelsen till en bok som från början fungerar som när jag läste Patrick White eller J. R. R. Tolkien för länge sedan. Från början gillar man inte det man läser men man plågar sig vidare och efter 30–50 sidor är man fast. Tvårbarnsmorsan Sally är ingen man skulle vilja känna. Hon är stötig och fördomsfull och för cirka ett år sedan tog hon semester från familjen och råkade träffa Mark Bretherick. Den mannen visades nu upp på TV eftersom han fått de sina utplånade i ett våldsbrott. Det är bara en sak: Den Mark hon ser på TV har hon aldrig sett förut.

Sophie HannahDet blir en hårt skruvad historia när Sally försöker ta reda på vad som egentligen inträffat. Hennes undersökning parallellberättas av polisen Kombothekra. Ett tredje perspektiv ges i den döda Geraldine Brethericks dagbok som avslöjar att äktenskapet med Mark var helt annorlunda än den fasad som visades upp för grannar och vänner.

Hannah skriver i rasande tempo och har fabricerat en rävig intrig. Gastkramande är ett ord som dyker upp i skallen medan man försöker lista ut vad som är sanning och vad som är osanning i huvudpersonernas tillvaro.

BARBRO LINDBORG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22