A SIGHT FOR A SORE EYES

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

by Ruth Rendell
Hutchinson 1998

Ett persongalleri hämtat ur Dantes Inferno, samlat i en mixer och utkastat i ett England av idag. Det är vad den här kusliga deckaren av Ruth Rendell handlar om.
Här har vi ett barn, Teddy Brex, som föräldrarna egentligen inte bryr sig det minsta om. Han får leva i sin egen lilla värld utan några ömmare sidor från dessa iskalla människor som enbart tänker på sig själva. Han växer upp i ett hem där faderns bror också är bosatt. Teddy har några konstnärliga talanger som så småningom växer fram.
Sedan har vi flickan Francis, vars mor skjuts ihjäl av en man som Francis endast ser huvudet och skorna på uppifrån sitt rumsfönster. När mannen tar sig uppför trappan för att, som Francis tror, mörda även henne, gömmer hon sig i en garderob. När fadern finner henne sitter hon i en blodpöl helt nära sin döda mor. Hon har av chocken blivit helt stum.
Ytterligare några udda och mycket konstiga personer väver Rendell in i denna mycket mörka deckare som verkligen har många bottnar. Mot slutet förs dessa människor tillsammans på ett mästerligt sätt och läsaren har fått sig till livs ytterligare ett prov på författarinnans mästerliga intrigförmåga.
Men då har vi också fått vara med om ett antal mord och dödsfall av mera ovanligt och iskallt slag.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22