A KIND MAN

Jan 4th, 2012 | By | Category: 2012-01 jan, Recension

Omslag till A kind manAv Susan Hill
Chatto & Windus 2011
ISBN

Susan Hill är inte särskilt uppmärksammad  hos oss, men i England har hon  många läsare och har också fått flera priser. Med all rätt.

I den aktuella boken möter vi Eve och hennes syster Miriam. Systern gifter sig först, med John,  och Eve något senare med Tommy. Hennes mor har sagt att det är viktigt att gifta sig med en ”snäll ” man.
Eve träffar Tommy när hon är på väg till en dam med en kjol som hennes mor sytt. Hon går längs kanalen när en glad hund hoppar mot henne. Hunden och paketet hamnar i kanalen. Hundens ägare och Tommy drar upp paket och hund ur vattnet. Kjolen är  torr!

Susan HillSå börjar Tommy uppvakta Eve. De gifter sig, bor först hos hans mor, men flyttar så småningom till ett radhus i stans utkant.

Under tiden har Miriam fått flera pojkar. John visar sig vara allt annat än snäll, tillbringar all  ledig tid med sina vänner på puben eller klubben, lämnar allt hushållsarbete till Miriam.

Efter några år föds  Eves dotter Jennie, mycket efterlängtad. Hon dör tyvärr efter kort tid och sen följer olyckorna slag i slag. Miriams barnaskara växer och Eve övertar en av pojkarna, Arthur George.

Framtiden ljusnar! Eve har hittat pengar bland Tommys kläder och dem ska hon spara till pojkens skolgång.

På sätt och vis en riktig snyftare, som dock känns äkta. Jag fångas av Eves och Tommys öde och hennes konflikt med systern. De båda huvudpersonerna tecknas  skarpt och tydligt och Hill har förmågan att få även bipersonerna att leva.

Boken är på mindre än 200 sidor! Kanske borde dagens författare av tjocka men tomma romaner läs och lära?

En bok att läsa och bära med sig!

BENGT HEURLIN

Susan Hills webbplats: http://www.susan-hill.com/

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22