Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Michael Connelly
Angels High 1999
Översatt av Eva Larsson
Norstedts 2002

Connellys deckare Harry Bosch får mycket att göra när man på ett tåg i centrala Los Angeles hittar två personer mördade. En av dem är en advokat som gjort sig en förmögenhet genom att driva mål om brutalitet och rasism inom LAPD- stadens poliskår.

Efter den berömda amatörfilmen som visar hur polismän slår och sparkar på en svart bilförare är det lättatt förstå bakgrunden till historien, och lika lätt att begripa varför så gott som varje polisman i stan är misstänkt.

Bosch måste gräva i den egna kårens skit, och det måste gå undan för Los Angeles kokar av rykten om förestående våldsamma rasupplopp. De ledtrådar som finns hittar han i den mördade advokatens tidigare mål.

Connelly kan sin stad och dess brott efter att ha arbetat som kriminalreporter hos Los Angeles Times. Han skriver korthugget och drivande med journalistisk prosa. Det blir en stigande spänning genom språket och den ruggiga, nästan självbärande storyn.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22