4:E JULIMORDEN

Jun 17th, 2008 | By | Category: 2008-3, Recension

Omslag till 4e julimordenAv James Patterson och Maxine Paetro
4th of July, 2005
Översättning Björn Linné
Prisma 2007

Jag har inte läst något tidigare av James Patterson, men har förstås stött på hans namn eftersom han är en storsäljare i USA. Och, visst förstår man det.

Detta är den fjärde delen i serien om kvinnliga mordklubben, och har ni gillat de tidigare så läs denna också. Men någon nödvändig bekantskap är det inte.

Intrigerna vävs in i varandra, huvudpersonen, polisinspektör Lindsay Boxer, skjuter i självförsvar ett par ungdomar, avstängs och åtalas. Här tror jag dock att verkligheten inte är helt närvarande, inte heller i den andra intrigtråden där en serie mord i en liten stad förbryllar polisen. Vår hjältinna griper in, under sin ledighet, och i slutet, överraskande, får allt sin förklaring. Kanske inte helt verklighetsförankrat där heller.

James PattersonMycket korta kapitel, effektivt språk, ytliga miljö- och personbeskrivningar (vilket krävs för att vi inte redan tidigt ska avslöja brottslingarna) och en amerikansk domstolsförhandling utan riktig spänning eftersom vi anar att det kommer ytterligare böcker i serien.

LEIF-RUNE STRANDELL

James Patterson. Foto Sue Solie Patterson

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22