2 x DYLAN DOG

Mar 24th, 2014 | By | Category: 2014-03 mars, Recension

Omslag till Dylan dog, vila i fridDYLAN DOG Vila i frid
Av Paola Barbato
Ades Media 2013
ISBN 9789198112702, 98 sidor

Omslag till Dylan dog, en seriemördares bekännelserDYLAN DOG, en seriemördares bekännelser
Av Paola Barbato
Ades Media 2013
ISBN 9789198112719, 20 sidor

Dylan Dog är en mycket populär serie i Italien, och har kommit till Sverige i omgångar. Nu har den kommit som seriealbum via Ades Media. Dylan Dog är en före detta Scotland Yardpolis som sadlat om till privatdetektiv, med en fallenhet för det övernaturliga. Tillsammans med sin Groucho Marxlookalike Groucho (som gått helt upp i sin roll) löser han diverse naturliga och övernaturliga mysterier.

I En seriemördares bekännelser får vi följa en seriemördare som specialiserat sig på att mörda privatdetektiver. Detta är en kort historia med en intressant twist i slutet, något denna serie är känd för.

Paola BarbatoI Vila i frid blir Dylan anlitad av ett gäng ungdomar för att hjälpa spöket Lula. Hon dog i en bilolycka för tre år sedan och sitter sen fast i ett limbo. Men ingen vet varför. Det finns ingen anledning för henne att vara kvar och hon vill inget hellre än att få sluta existera. Dessutom angrips hon av någon anledning varje kväll av ett litet hundspöke.

Problemet blir värre av att dem som vidrört Lula får uppleva hennes minnen och personlighet och dessa äter sig sakta in i de levandes medvetande. Om de inte lyckas lösa hennes problem kommer Dylan och ungdomarna sakta men säkert att förvandlas till Lula.

Jag har aldrig läst Dylan Dog förr och jag blev förvånad över hur intressanta dessa två berättelser var. Det är sällan jag läst mysterieserier som väckt mitt intresse men särskilt Vila i frid gjorde det. Jag ser fram emot att läsa mer och i dessa två fall rekommenderar jag gärna ett köp.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22