13 SVARTA SAGOR OM OND BRÅD DÖD

Jul 22nd, 2017 | By | Category: 2017-07 juli, Recension

Omslag till 13 svarta sagor om ond bråd dödAv Jonny Berg (Red)
Författare: Helena Dahlgren, Jens Daniel Burman, Cia Sigesgård, Sofia Albertsson, Peter Erik Du Rietz, Katarina Emgård, Love Kölle, Lova Lovén, Hans Olsson, Camilla Linde, Johan Ring, Ida Tellestedt och Johannes Pinter.
Swedish Zombie, 2017
ISBN 978-91-88185-37-2, 266 sidor

Detta är en antologi som Siewert Öholm skulle ha hatat om han fått leva ett år till. Alla författarna mördar av hjärtans lust och ibland känns det som om Motorsågsmassakern, Öholms fixering nummer ett, kan gå och ställa sig i skamvrån. Lite kan man känna igen från de där repiga videofilmerna från 80-talet, de som man sparat i hemlighet fast alla sagt åt en att kasta dem. Johannes Pinters novell Rewind Tours påminner om just detta liksom Cia Sigesgårds Hotellet som har smak av 80-talsklassikern The Shining. Men även de övriga gör sitt bästa för att nackhåren ska resa sig på läsaren och kanske få honom eller henne att känna sig lätt illamående. Troligen inte enbart lätt …

Dessutom får vi lära oss att pensionärer är ett farligt släkte, att det kan vara säkrast att fortsätta bo i hyresrätten och att inte leka för mycket med dockor. Ondskan är närvarande i samtliga noveller. Antologier brukar ha ojämn kvalitet, så även denna men ribban är ganska högt satt.

Läs dem på dagtid för undvikande av sömnbesvär. Inte heller mer än en i taget, det är inte så lätt att få tag på Rohypnol (Flunitrazepam) eller Sobril (Oxazepam) när de som mest behövs.

KARL HJELM

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22