13 LEKTIONER I BROTT + DECKAREN I SKOLAN

Jan 25th, 2008 | By | Category: 2002-4, Recension

En deckarantologi sammanställd av
Lilian & Karl G Fredriksson,
samt Studiehandledning till 13 Lektioner i brott
En bok för alla 2002

Kan bara säga: “Varför hade vi inte de här böckerna när jag gick i skolan på Läroverket i Visby?”  Då kanske mina betyg hade varit avsevärt bättre. Jo, det är jag övertygad om.

Har ingenting att erinra om urvalet av de 13 novellerna eller valet av författare. Tvärtom. Mycket väl valda noveller, som verkligen kan rekommenderas för läsning.

Utmärkta författarpresentationer i slutet av boken. Handledningen ger bakgrund till novellerna och författarna samt ger eleverna både intressanta och vettiga frågor samt framför allt uppgifter av värde.

Kanske kan böcker som dessa ge oss ett antal deckarförfattare i en nära framtid.  Det är absolut ingen omöjlighet.

Vill verkligen rekommendera alla lärare i svenska språket att läsa dessa böcker samt ta upp dem i undervisningen. Att läsa en bra deckare – som dessa 13 noveller – är en bra inkörsport till fortsatt läsning och då inte bara deckare och liknande.

Handledningsbokens litteraturhänvisningar är guld värda och där får eleverna verkligt goda tips både på  facklitteratur och fiction.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22