Författargåtan

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1998-4, Övrigt

“Grevinnan tassade ner för trappan. Hon hörde ingenting längre därnerifrån. Hade tjuven redan gett sig iväg? Men så upptäckte hon en mörk skugga som stod framför en tavla och belyste den med en ficklampa. Hennes hjärta slog en dubbelvolt och hon greps av lust att rusa tillbaka upp igen, men minnet av ättlingarna vid Breitenfeldt och Lützen drev henne vidare. Hon trevade efter strömbrytaren. Så tände hon den och rummet badade i avslöjande ljus.
Hon gav upp ett högt ångesttjut. Framför henne stod den mest fasansfull gestalt hon någonsin sett. En figur ur en mardröm. Var han verklig eller var det ett spöke? En vålnad? Någon ond ande som förolämpats av en anfader och nu kom för att hämnas? Benen började vika sig under henne.”

Vem kan ha skriv it ovanstående. Han – så långt kan vi hjälpa till – skrev detta 1975 långt innan han nått dagens berömmelse. Här kan vara upplagt för vilda gissningar, men vi tror som vanligt att vår läsekrets består av idel ljushuvuden som håller reda på sina författare. Vi är nämligen 100%-igt övertygade om att ni alla har läst minst en bok av författaren.
Författaren har lovat ge ett signerat ex till de fem först öppnade rätta lösningarna.

Förra numrets författargåta visade sig vara lättare än redaktionen trott. Rätt svar, som väldigt många kunde, var David Hume som författare och hans detektiva hjältar Mick Cardby och far.
Ur den digra högen har följande 8 lyckliga vinnare dragits:
Klas Lithner, Malmö Roland Augustsson, Köpmannabro
Torsten Söderström, Ekenäs, Finland
Ulf Benetter, Djursholm
Hans Lindström, Åkersberga
Bertil Lindström, Solna
Bert Starklint, Lidingö
Per Erik Knudsen, Oslo, Norge
Vi skickar över en inbunden bok tillsammans med ett stort grattis!  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22