Ytterligare en Årets författare

Sep 9th, 2009 | By | Category: 2006-2, Notis

Det är många priser numera, inte minst i bokbranschen. Här är ett som kanske inte fått den spridning det förtjänar. Priset ”Årets författare 2005” delas ut av fackförbundet SKTFs tidning (SKTF-tidningen) och förbundet organiserar tjänstemän inom kommuner och landsting.

Läsarna fick rösta på den svenska författare som gett ut en bok under året och som de tyckte bäst om. Två kvinnliga deckarförfattare låg i topp, Camilla Läckberg med Stenhuggaren, som vann, och Karin Alvtegen med Skam. Sedan var det ett hopp till Ulf Lundell och Klas Östergren. Därefter var fältet mycket utspritt.

Tidningen gratulationsintervjuar henne och avslöjar att hon inte skall skriva manus själv till den tv-serie som SVT köpt rättigheterna till. Och hon vet inte vilka som skulle passa i huvudrollerna.

Det här priset är det första Läckberg fått, även om hon nominerats två gånger till Deckarakademipris. 2004 blev hon utsedd till Årets Fjällbackabo.

Hon har egen webbsida och har nyss startat en blogg: och hon välkomnar synpunkter från läsarna.

SKTF har delat ut priset sedan 1993. Tidigare pristagare är Kerstin Ekman, Marianne Fredriksson, Kerstin Thorvall, Bodil Malmsten, Henning Mankell, Jan Guillou, Liza Marklund, Majgull Axelsson, Elsie Johansson, Håkan Nesser, Åke Edvardsson och Viveca Lärn.

Spänningsförfattare ligger alltså bra till bland tjänstemännen.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22