Visste ni att…

Sep 12th, 2009 | By | Category: 1996-2, Notis

…man fortfarande gå med i The Saint Club? Den grundades av Leslie Charteris 1936. Klubben ger ut ett nyhetsmagasin kallat The Epistle. Avgiften är 5 pund per år. Checken skall ställas till The Saint Club, c/o Ian Dickerson, Shandy St. Stephny, London E1 4ST.

…det går att köpa originalomslagen till över 40 av Arrows pocketutgåvor av Ruth Rendells romaner utgivna 1981-1991. Alla detaljer fås från Andrew Skilleter, 2 Flambard Rd, Poole, Dorset BH14 8SU, England.

…Kurt Wallander skall få jobba åt polisen i Ystad i ett par böcker till? Sedan tänker Henning Mankell skriva böcker om Afrika.

…det var den 28 oktober 1956 som Raymond Chandler slog sig ner vid skrivmaskinen i arbetsrummet i La Jolla i Kalifornien för att skriva den allra sista roman en om Philip Marlowe? Den fick titeln The Poodle Springs Story, men blev aldrig klar på grund av alkohol och annat. Många år senare skrev Robert B. Parker (han med tuffe deckaren Spenser) i uppdrag att skriva boken färdigt .

…The Internet Crime Archive är en referenssida för surfare som är intresserade av historien och psykologin bakom massmördare och seriemördare. Denna internetsida använder sig av så kallade Netscape 2.0:s frames för att hålla ett index tillgängligt hela tiden.

Nyfikna kan leta sig fram till sidan via adressen http://www.mayhem.net/crime/ och vara säkra på att finna en del godbitar.

… Anne Holt lägger av med att skriva om Hanne Wilhelmsen efter boken Demonens död, som kom i Norge i hös tas? Detta upplyste hon om vid Bjørnsonsfestivalen i Molde och motiverade med att ”journalister förstört henne för mig med närgångna frågor om hur mycket av mig själv som finns i henne”.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22