Verklighet hämtad ur filmmanuskript

Sep 2nd, 2009 | By | Category: 2000-4, Notis

Hur går det till i verkligheten? Finns det någon trovärdighet i en finansiell thriller av Paul Erdman eller är alltsammans bara spännande nys? I samband med att gamle Fiat-mannen Mario Monti satte krokben för Volvos köp av Scania så kunde man i ”Sydsvenska Dagbladet” (15/3 2000) läsa en intressant bakgrundare av Tommy Lindstedt under rubriken Det gäller att hålla allt hemligt..

Så här kan det gå till, menar Lindstedt:

– Vad säger du om att slå ihop ditt och mitt företag? Jag fick idén alldeles nyligen.

Kan vi träffas?

Mer komplicerat är det vanligtvis inte när två konkurrenter för första gången kontaktar varandra för något som kort därpå kan mynna ut i en jättelik industrifusion. Hemlighetsmakeriet som följer efter det första telefonsamtalet kan vara hämtat från ett filmmanus som beskriver hur agenter träffas på hotellrum, ombord på en segelbåt eller i en ensligt belägen alpstuga.

Som exempel nämner Lindstedt att Percy Barnevik fick idén till samgåendet mellan Asea och Brown Boveri under en seglats på västkusten varpå han ringde till BB:s styrelseordförande Fritz Leutwiler i Schweiz. Resultat: ABB, vars logo lyser emot oss överallt. I Paul Erdmans thrillers umgås finansfolk och agenter bland annat över bordet på exklusiva restauranger, i fängelseceller samt i sängen.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22