Välj ord i terrortider

Sep 25th, 2009 | By | Category: 2007-3, Notis

Sångerskan och pokerspelaren Dilba Demirbag blev ju stoppad i flygets säkerhetskontroll när hon irriterad yttrade något om bomber. De flesta av oss har förstått att man numera skall låta bli att skämta när säkerhetskontrollanter är i närheten, liksom man inte talar om rån på banken. Men hysterin i USA har gått längre.

Vid ett offentligt möte om dammar i Mississippi visades en bild på förslaget att spränga en damm med dynamit. Det var inte myndigheternas första alternativ, men Jim Bensman tyckte förslaget var bra för det skulle förbättra fiske- och båtmöjligheterna och han uttalade sitt stöd på mötet.

En lokaltidning skrev om mötet och om Jims åsikt i en nyhetsartikel. En av arméns säkerhetsofficerare läste den och bedömde att Jim var en säkerhetsrisk varför han meddelade FBI.

Bensman blev något förvånad över att någon kunde tro att en attentatsman skulle meddela sina planer på ett offentligt möte arrangerat av armén. FBI-agenten insisterade dock på ett personligt sammanträffande och när Jim undrade om han behövde en advokat sade agenten att han kunde tas om hand för att han inte samarbetade.

Hur det till sist avlöpte avslöjar inte New York Times.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22