Vacker och spännande bok är omöjlig att införskaffa

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Notis

Ingvar Fredriksson i Huddinge har skrivit en memoarbok i två delar – Äventyr och Livets allvar – som han buntat ihop till en vackert inbunden utgåva med marmorerade pärmar. Att boken blivit så intressant beror på att Fredriksson tillbringade pojkår på Grönland och upplevde närmast otroliga äventyr tillsammans med jämnåriga, infödda kamrater.

Boken ser ut som alla andra böcker – tills man tittar närmare på den och finner att inlagan är datautskrifter. Men bindningen är mycket proffsig.

– Den har jag gjort själv, berättar Ingvar. Bokbinderi är en nästan lika stor hobby som skrivandet.

Att berättelserna är intressanta och spännande hjälper inte. Korrekturfelen är inte fler än i en del kommersiellt utgivna böcker. Boken går inte att hitta i bokhandel och inte heller finns tillräckligt många för att man ska kunna köpa dem av författaren. Det är synd om människorna, sa Strindberg redan för länge sedan.

Denne Fredriksson är far till Annika (Niki) Loong som skriver deckare och andra romaner och ibland recenserar böcker i DAST.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22