Utgivning året runt

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Notis

När DAST Magazine återvände till Sverige från Spanien med nummer 1 1995 såg bokmarknaden ut lite annorlunda än nu. Då kom det ut flesta nya titlar på hösten och det ansågs vara finare att komma ut då och inte på våren. Så började Norstedt semesterlansera Jan Guillous romaner om Hamilton på 80-talet. Vi vet inte vad han tyckte om det ty kutymen sade att de tunga författarna kom ut på hösten, debutanterna på våren.

Tio år före DAST:s återkomst startade Bokmässan i Göteborg och då koncentrerades höstutgivningen kring och under mässdagarna i september. Det har de flesta slutat med eftersom det fanns risk för att deras titlar skulle drunkna i mängden. Fast Bokmässan är fortfarande viktig.

Nu är det andra tider. Förlagen har infört en sommarsäsong: 2007 upptäckte förlagen ett glapp mellan jul och rea och gav ut en vinterkatalog. Man har, som i så många andra fall, kikat på USA där boksäsongerna är ett minne blott. Numera träffar förläggarna sina återförsäljare i stort sett varje månad och arbetar mer med varje titel.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22