Underhållningslitteratur för de små

Nov 2nd, 2015 | By | Category: 2015-11 nov, Notis

Omslag till böckernaDet börjar lacka mot jul och snöskottning och förlagen förbereder julklappar. Rabén & Sjögren tänker i år på de smås lystnad efter sin sorts underhållningslitteratur och ger ut en serie serier i fem band.

Dast tänker också på kommande generationer (tänkbara gäster på hemsidan?) och presenterar därför gärna seriekvintetten.

Mamma Mu och Kråkan leker av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist
Det är höst på Mamma Mus gård. Snart kommer vintern och korna står inne i lagårn och mumsar hö. Men Mamma Mu vill åka skridskor, cykla, sjunga rapping och leka hemlig agent eller kanin. Kråkan tycker att det är en dum  idé, men han måste ju se hur det går. Jujja Wieslanders berättelser om Mamma Mu och Kråkan är översatta till 30 språk och nu tar den berömda kon ett språng in i seriernas värld.

Ariol – En liten åsna som du och jag av Emmanuel Guibert och Marc Boutavant
Den andra boken om Ariol och hans klass är en rolig och påhittig skildring om djur som lever ett rätt mänskligt vardagsliv. Serieboken innehåller ett antal avslutade berättelser.

Sanni & Jonas – Vinternatt av Kalle Hakkola och Mari Ahukoivu
En seriebok om hur roligt man kan ha i snön om man är två syskon som verkligen gillar varandra. Det finns något av finsk sisu i berättelsen som de två prisbelönta finländarna åstadkommit.

Dinosaga av Mirjam Löfgren och Tomb Svalborg
Kroo är en köttätande dinosaurie som växer upp med växtätare där det finns många som inte gillar köttätare. Kroo blir utstött och måste kämpa för sin plats i gänget. Men han hittar också nya oväntade vänner, både i flocken, i monsterträsket och skogarna runtomkring dalen.

Lilla Spöket Laban spökar på slottet av Inger och Lasse Sandberg
Den första serieboken om Lilla Spöket Laban är full av äventyr och upptåg på slottet Gomorronsol. Monstret Gruffolina kommer på besök, Spökpappan blir sjuk, tavlorna börjar prata och den jobbiga städmaskinen blir bortskrämd.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22