Tullens värld: Isborr & kastspön

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-2, Notis

Då färjan från Estland anländer till frihamnen i Stockholm åker en personbil med baltisk registrering av färjan. De kör i grön fil – inget att deklarera. Tullarna tyckte att bilen och passagerarna skulle kontrolleras och vinkar in för kontroll. I bilen satt två yngre män som härstammade från Baltikum.

Männen berättade att de skulle till västra delen av Sverige för att fiska och koppla av några dagar. Vid kontroll av bilen hittades en isborr (det låg fortfarande is på sjöarna) och två stycken kastspön. Männen hade inte mycket kläder med sig, mest underkläder, t-shirts och två arbetsoveraller. Det var mycket lite kläder med tanke på kylan och konstigast var kombinationen av isborr och kastspön! De måste ha varit väldigt träffsäkra för att träffa de uppborrade hålen med kastspön! Vid kontrollen fann tulltjänstemännen 1,5 kilo amfetamin gömt i ett dolt utrymme i fordonet.

Chauffören kunde bindas vid brottet genom förhör och fingeravtryck och dömdes senare till 6 års fängelse och utvisning.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22