Tom Clancy har avlidit

Oct 2nd, 2013 | By | Category: 2013-10 okt, Notis

Tom ClancyDen amerikanske thrillerförfattaren Tom Clancy har avlidit på Johns Hopkins-sjukhuset i Baltimore efter en kort tids sjukdom. Han blev 66 år gammal. Han föddes i samma stad som där han dog och debuterade 1984 med romanen Jakten på Röd oktober som likt många av hans senare böcker blev en bästsäljare. I den boken introducerades CIA-agenten Jack Ryan som återkom i flera romaner (bl.a. Patrioter och Summan av skräck) och den blev sex år senare filmad med Alec Baldwin i huvudrollen. Ryan har också gestaltats av andra kända skådespelare som Harrison Ford och Ben Affleck. I januari 2014 kommer den senaste Jack Ryan-filmen att få svensk premiär. Där spelas hjälten av Chris Pine.

Clancys senaste bok Threat vector utgavs utgavs i fjol i USA och lär komma på svenska liksom den sista han hann göra klart och kommer i USA i december. 0Den har titeln Command authority. Många imponerades av författaren grundliga kunskaper om sovjetiska vapen, inte minst ubåtar.

Tom Clancy var också en av grundarna till tv-spelsföretaget Red Storm.

Han sörjs närmast av hustrun Alexandra Llewellyn och fyra barn från äktenskapet med Wanda Clancy.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22