Tecknartrio triumferade i Kalle Anka-tävling

Oct 20th, 2012 | By | Category: 2012-10 okt, Notis

Nu avslöjas vinnarna i årets stora serietecknartävling i Kalle Anka & C:o. Robert Brundin, Erik Liljegren och Johanna Nilsson är namnen på de tre talangfulla tecknarna som fick tävlingsjuryn på fall, och som har fått sina serier publicerade i Sveriges största serietidning.

Kalle Anka-vinnareDen stora tecknartävlingen i Kalle Anka & C:o startade i juni och avslutades i september. Utmaningen gick ut på att skapa en ensidig Kalle Anka-serie i samma stil som i tidningen. I juryns bedömningar värderades fantasi och berättarglädje lika högt som själva teckningarna.

Serietecknartävlingen kan ses som ett led i Kalle Anka & C:o:s långsiktiga arbete med att uppmuntra och främja framväxten av nya kreatörstalanger.

Tävlingsjuryn utgjordes av redaktionen på Kalle Anka & C:o tillsammans med Nordens främsta Kalle-tecknare Arild Midthun. Nedan följer motiveringarna till de vinnande bidragen:

Erik Liljegren, 12 år, Kalmar
En tjusig farbror Joakim-sida med en rolig poäng och väldigt bra timing. Den näst sista rutan med bara den tänkande Joakim och den överraskande slutpoängen är verkligen strålande seriekonst!

Johanna Nilsson, 11 år, Lomma
Den här sidan visar på ett mästerligt sätt flera av Kalle Ankas viktigaste karaktärsdrag: Att han aldrig planerar innan han kastar sig ut i nya projekt, och oavsett hur snett det går kommer han aldrig att medge sitt nederlag eller lära sig av sina misstag!

Robert Brundin, 45 år, Bromma
Här var det många fina och varierade bildvinklar, som på ett mycket effektivt sätt får fram den eskalerande konflikten mellan Kalle och Olsson! En hel liten historia på bara en sida, och som för tanken tillbaka till flera av Carl Barks klassiker.

Vinnarserierna finns att läsa i Kalle Anka & C:o nr 42, 16 oktober. Ytterligare en rad tävlingsbidrag visas upp på www.kalleanka.se.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22