Svenska deckarnoveller på engelska

Aug 15th, 2013 | By | Category: 2013-08 aug, Notis

Omslag till CrimeDen svenska deckarvågen utomlands fortsätter. I Wall Street Journal (8 augusti) meddelas att en antologi med noveller av svenska deckarförfattare ska publiceras i USA. Redaktör för antologin är John-Henrik Holmberg som säger till Wall Street Journal att så vitt han vet är det den första antologin i sitt slag på engelska. Så är icke fallet.

2008 trycktes novellsamlingen Crime – the Swedish Way med noveller av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Björn Hellberg, Ritta Jacobsson, Bodil Mårtensson, Helena Sigander, Olov Svedelid och Ulla Trenter. Den trycktes i ett par tusen exemplar och delades ut till alla deltagarna vid Bouchercon i Baltimore 2008. Bakom projektet stod Novellmästarna. Huruvida det var den första antologin på engelska med svenska deckarförfattare ska lämnas osagt. Men det skulle inte förvåna om det var det.

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22