Svenska Deckarbiblioteket – 25 år med kriminallitteraturen i fokus

May 2nd, 2014 | By | Category: 2014-05 maj, Notis

Svenska Deckarbiblioteket logoSvenska Deckarbiblioteket är ett forsknings- och studiebibliotek, och ett kunskapscentrum för kriminallitteratur. Det invigdes den 7 maj 1989 och firar i år sitt 25-årsjubileum.

Huvuduppdraget är att samla all kriminallitteratur som ges ut på svenska, både original och de som är översatta till svenska, samt relevant facklitteratur i genren. Samlingen består av över 15 000 böcker och är tillgänglig för studier och forskning.

Svenska Deckarbiblioteket är en del av Eskilstuna stadsbibliotek och samarbetar med Svenska Deckarakademin. För Eskilstunabor och andra intresserade arrangeras programverksamhet i form av bokcirklar, författarbesök och föreläsningar.

Den 7 maj mellan 18 och 19 berättar Svenska Deckarbibliotekets grundare Thomas Böös om hur det gick till när det unika nationalbiblioteket hamnade i Eskilstuna. Stadsbiblioteket ligger på Kriebsensgatan 4 i Eskilstuna.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22