Stopp! Ett belägg!

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Notis

Deckarnovellen Brasan i London med kriminellt lagde gentlemannadeckarmiljonären Cecil Thorold av Arnold Bennet var DAST-klassiker i nummer 2/2003.

I sammanhanget talade vi om att Virginia Woolf i essayn Mr. Bennet and Mrs Brown attackerade realisten Arnold Bennet som konstmotståndare. Men vi påpekade att Bennet (liksom för övrigt också Virginia Woolf) gillade James Joyces experimentella jätteroman Ulysses.

Nu har vi hittat ett belägg för detta. På fotot här ovan ser vi James Joyce (t.h.) och bakom honom en affisch om Arnold Bennets uppskattning av just Ulysses.

Bennet ser vi uppe till vänster i en karikatyrtecknares framställning. Kanske kan man se den som en glimt av Cecil Thorold.

Virginia Woolf, som alltid tycks vara aktuell på teatern och på film, pryder omslaget till Samlade noveller och prosaskisser i Margareta Ekströms utsökta översättning.

En bra introduktion för den som vill bekanta sig med det experimentella nervknippet i Bloomsburygruppen.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22