Stockholm Nord: Ulf Broberg och Palmemordet

Sep 18th, 2015 | By | Category: 2015-09 sep, Notis

Scandic Hotell BrobergOm hur ett nytt spår i Palmeutredningen kan påverka samhället än i dag berättar Ulf Broberg när han talar hos Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord på Scandic Star Hotell i Sollentuna onsdagen den 23 september. Han gör det med utgångspunkt från sin nyutkomna roman Den tredje mannen som börjar med ett mystiskt självmord i en bil där polisen hittar ett brev till Palmeutredningens chef, vilket orsakar en kedja av otäcka händelser, inte minst för berättelsens huvudperson, den luttrade kriminalpolisen Kenneth Klintman.

Ulf Broberg är författare och frilansjournalist med ett tiotal böcker bakom sig. Han har en lång erfarenhet som radiojournalist på Radio Uppland och senare Sveriges Radios sändningsledning i Stockholm och kan det mesta om polisens arbete.

De som åker pendeltåg bör lämna perrongen via södra utgången.

Föreläsningarna börjar som alltid klockan 19.00.

Biljetter behövs inte längre.

Den som vill kan gå med i sällskapets vänförening (årskostnad 200 kronor).

Och så här ser programmet ut för höstterminen:

30 september
Journalisten, författaren och korsordsspecialisten Lena Rainer berättar med utgångspunkt från sin bok Rätt i krysset om korsordets historia och tipsar om hur du klarar konstruktörernas fällor.

7 oktober
Folkkäre Bert-Åke Varg berättar om ett rikt skådespelarliv från Ugglan Helge på taket till längst ner i maskinrummet – och allt däremellan

14 oktober
Författaren Herman Lindqvist berättar om sitt dramatiska liv som utrikeskorrespondent och rapportör från mer än 20 krig i alla världsdelar samt om nåra av de 58 böcker han skrivit.

21 oktober
Deckarakademins senaste medlem Nisse Scherman berättar om svenska deckares utveckling ur en boksamlares synvinkel.

28 oktober
Författaren Lars Ragnar Forssberg berättar om sin biografi över Lennart Hyland under rubriken Legenden och hans tid.

4 november
Författaren Lars Gyllenhaal talar om sin bok Jan och Nordens frihet under rubriken ”Vår konstiga bild av andra världskriget”.

11 november
kommer författaren och chefredaktören Gunilla Kindstrand för att berätta om sitt liv i kulturens tjänst och om pressen på lokalpressen under rubriken Lokaltidningen på sträckbänken

18 november
kommer folkrörelsemannen Johan Flyckt för att redogöra om dessa organisationers sentida famlande. Under rubriken Media och folkrörelser vilsna i en ny tid berättar han kring historia, nutid och möjligheter för framtiden.

25 november
Författaren Richard Nordström som skrivit romanen Miraklet i Ramhäll om människor och omvälvande händelser i en gruvby i Uppland. Han har tidigare utkommit med flera kriminal-romaner.

2 december
Linnékännaren, författaren, fotografen och estradören Hans Odöö gestaltar Carl von Linné på vår höstavslutning.

   Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22