Stockholm Nord: Om poliser

Nov 13th, 2017 | By | Category: 2017-11 nov, Notis

Scandic StrandellTorsdagen 16 november återkommer DAST Magazines chefredaktör Leif-Rune Strandell till Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord för att berätta om poliser han mött. Han började som skrivande människa i skoltidningen i Uddevalla och har via Göteborgs-Tidningen, Expressen, Land och redaktörskapet för Socialstyrelsens tidskrift och några tidningar till nu landat som chefredaktör för Dast Magazine, en webbaserad tidskrift för underhållningslitteratur.

Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag under höstsäsongen, fram till den 30 november, på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt.

Arvidsson x 4Förra mötet handlade om Monic Arvidson W och hennes väg till skrivande
Torsdagen 9 november 2017 fick medlemmar i Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord lyssna till journalisten, informatören och författaren Monic Arvidson W som berättade inlevelsefullt om sin uppväxt i Montreal, Kanada och i Sverige samt om de olika steg som fick henne att bli en skrivande människa. Allt började med att hon fick en dagbok i julklapp 1965 och fortsatte via bibliotek, teater och konstmålande till en bilderbok som gav henne blodad tand. Hon skriver helst fantasieggande böcker för unga, den senaste heter Thure och Vattenhästens öga, och hur hon går till väga i sitt författande.

Nästa möte blir också en ändring: Leif Ericksson ersätter
Leif ErickssonTorsdagen den 23 november besöks Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord av den kände brottmålsadvokaten Leif Ericksson (foto Sven Tideman) som under rubriken Mord att minnas berättar om mordfall där han försvarat misstänkta gärningsmän eller varit målsägandeombud för brottsoffer. Ericksson intervjuas av sällskapets ordförande Ulf Broberg.

Bytet av föreläsare beror på att den tidigare aviserade författaren Lars-Ragnar Forssberg inte kan komma på grund av sjukdom.

Sista mötet
30 november som är avslutning på höstsäsongen får vi besök av två spännande författare.

Birgitta Backlund som talat hos oss en gång tidigare är i dag 73 år. Hon debuterade vid 67 års ålder under författarnamnet Birgitta Andersson med den självbiografiska romanen Blondie. I den berättade ”Sveriges gangsterdrottning” om 16 år på olika institutioner, om övergrepp, prostitution och narkotikamissbruk. Boken blev en succé och har sålt i närmare 100.000 ex. 2016 kom mustiga berättelsen Lustans Tivoli som handlar om en sjuttioårig kvinna, om ohämmad kåthet, het passion, besinningslös förälskelse, osannolik vänskap och om innerlig kärlek. Boken skrevs mest som en protest mot att alla kvinnor i den erotiska litteraturen var så unga och vackra. Hon ville lyfta fram att även äldre kvinnor kan uppleva kåthet, passion och kärlek. Birgitta har medverkat i femton novellantologier. Under 2017 släpptes hennes tredje roman Besatt.

Pia F Davidson kommer från Stockholms förorter och har en bakgrund inom detaljhandeln. Hon började skriva efter det att hon fyllt femtio och har hunnit med tre skönlitterära böcker – Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets samt Vänner i nöd, vänner i död som släpptes i augusti. Trilogin handlar om tre kvinnor som tröttnat på att vara offer och tar tillbaka sina liv.

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22