Stockholm Nord: Lennart Hyland-biografi

Oct 22nd, 2015 | By | Category: 2015-10 okt, Notis

Scandic Hotell ForssbergFörfattaren Lars Ragnar Forssberg berättar om sin biografi över Lennart Hyland under rubriken Legenden och hans tid.

De som åker pendeltåg bör lämna perrongen via södra utgången.
Föreläsningarna börjar som alltid klockan 19.00.
Biljetter behövs inte längre.
Den som vill kan gå med i sällskapets vänförening (årskostnad 200 kronor).

Och så här ser programmet ut för resten av höstterminen:

4 november
Den internationellt kände författaren och experten på andra världskriget Christer Bergström talar om myterna som styr vår uppfattning om denna konflikt. Bergström har gett ut ett 20-tal uppmärksammade böcker i ämnet, flertalet på engelska. Hans bok Slaget om England (2014) har ställt mycket av historien kring detta episka slag på huvudet och boken Ardennerna 1944–1945, som utkom 2014, har översatts till flera språk.

11 november
kommer författaren och chefredaktören Gunilla Kindstrand för att berätta om sitt liv i kulturens tjänst och om pressen på lokalpressen under rubriken Lokaltidningen på sträckbänken

18 november
kommer folkrörelsemannen Johan Flyckt för att redogöra om dessa organisationers sentida famlande. Under rubriken Media och folkrörelser vilsna i en ny tid berättar han kring historia, nutid och möjligheter för framtiden.

25 november
Författaren Richard Nordström som skrivit romanen Miraklet i Ramhäll om människor och omvälvande händelser i en gruvby i Uppland. Han har tidigare utkommit med flera kriminal-romaner.

2 december
Linnékännaren, författaren, fotografen och estradören Hans Odöö gestaltar Carl von Linné på vår höstavslutning.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22