Stieg Larsson har sålt 60 miljoner böcker världen över

Jun 20th, 2011 | By | Category: 2011-6 juni, Notis

Larsson-bokFörsäljningen av Stieg Larssons böcker har nu nått 60 miljoner exemplar. Det är en ökning med 10 miljoner sedan årsskiftet. Sverige och de tio största bokmarknaderna (USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Nederländerna, Danmark, Kanada och Norge) står för lite mer än 56 miljoner av dessa.

– Vi är helt överväldigade över de fantastiska framgångarna i USA. Och med tanke på den extra skjuts som de svenska filmatiseringarna gav, är vi förstås mycket nyfikna på hur Hollywoodproduktionen kommer att påverka den fortsatta försäljningen av Stiegs böcker, säger Eva Gedin, Stieg Larssons förläggare och skönlitterär chef på Norstedts.

I försäljningssiffrorna för USA är det intressant att se att e-boksförsäljningen på andra sidan Atlanten har blivit ett så viktigt format. E-böckerna står för drygt 20 procent av försäljningen där (3,5 av 17,3 miljoner). Jämförbara procentsatser i Europa är 2 procent för Storbritannien och 0,01 procent för Nederländerna.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22