Ständigt denne Balderson!

Jul 2nd, 2009 | By | Category: 2009-3, Notis

Senaste förslaget om vem som döljer sig bakom pseudonymen Bo Balderson, den avlidne trubaduren Olle Adolphson, betvivlas starkt av många som uttalat sig i tidningar och på webben. Inte heller Ulla Trenter tror på det:

– Jag tror knappast på detta. Jag var mycket nära att avslöja Balderson  vid ett tillfälle. Jag skulle träffa Åke Runnquist en förmiddag för lite prat om min kommande bok. Men då kunde han inte för ”på tisdag ska jag träffa Bo Balderson”.

Ulle ringde honom nästa dag och Åke förklarade att tisdag inte var bra för då skulle han till Stallmästargården, men torsdag passade.

– När jag kom  till Bonniers på torsdagen sa jag förstås: ‘Åt ni gott, Bo Baldersson och du, på Stallmästargården i tisdags?’ Åke bleknade märkbart och jag talade om hur jag visste det och försäkrade att jag inte spionerat. Det vågade jag faktiskt inte för det är ju så lätt att prata bredvid munnen!

Hon är ganska säker på att de båda träffades när Balderson kom från eller skulle till flyget och  på att han vistades någonstans på de brittiska öarna och att Åke Runnquist hade ett finger med i skrivandet.

Dessutom har Baldersons agent Bengt Nordin dementerat trubadurspåret: Bo Balderson lever fortfarande.

Och DAST påminner om att vi förra året hade en intervju med Bo B: http://www.dast.nu/artikel/bo-balderson-intervjuad-jag-ar-inget-scoopobjekt

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22