Stafettroman i Norrtälje

Nov 14th, 2011 | By | Category: 2011-11 nov, Notis

Omslag till Mannen från andra sidanDet var länge sedan det kom ut en riktig stafettroman i Sverige. En bok där den ena författaren avlöser den andre och tar vid där den förre slutade. Sådana böcker kan intrigmässigt ta vägen var som helst. Ingen vet från början var och hur det ska sluta.

Nu har Norrtelje Tidning åstadkommit en sådan, Mannen från andra sidan. Den är skriven av fem medarbetare på tidningen och illustrerad av en sjätte – Anders Sjöberg. Bland författarna märks den kände Erik Eriksson och de övriga är Richard Grandin, Margaretha Levin Blekastad, Sofi Piehl och Magnus Östnäs.

Romanen publicerades som sommarföljetong i tidningen och har nu kommit ut i bokform.

Så här beskrivs boken på dess baksida: En man hittas död i Norrtälje hamn. Mördad, visar det sig. Misstankarna faller på Robert Skogh, en ung man som somnat i hamnen efter en fest. Roberts syster Malin är övertygad om att han är oskyldig och börjar undersöka fallet tillsammans med sin väninna, polisen Fatima Barsawi. Spåren leder mot ett ryskt lastfartyg som gett sig av under mystiska omständigheter. Frågan är vem som jagar vem, när någon attackerar henne på Teatern och följer efter henne i hamnen. Och vad är det för hemliga transporter som passerar Norrtälje?

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22