Spotify för böcker utvidgar

May 14th, 2013 | By | Category: 2013-05 maj, Notis

Storytel-logoVärldens första strömmande ljudbokstjänst, svenskgrundade Storytel, expanderar nu till Holland och Danmark. Storytel har vuxit med 600 procent de senaste fyra åren och banat väg för ljudböcker i mobilen.

Bakom utlandssatsningarna står, förutom Storytel, danska Gyldendal och holländska Rubinstein. Idag har Storytel över 45 000 svenska abonnenter, varav 20 000 tillkom under 2012. Deckare, romaner och biografier är särskilt populära.

6 av 10 svenskar lyssnar redan på ljudböcker, då framförallt när de är ute och kör bil. 78 procent säger att de även läser böcker i pappersformat och 73 procent menar att de konsumerar fler böcker sedan de började lyssna på strömmande ljudböcker. Det innebär att ljudboken inte är ett substitut för läsning utan istället främjar läslusten.

Storytel är världens första ljudbokstjänst för strömmande lyssning i mobilen och marknadsför sig under devisen “Att lyssna är det nya läsa”. Sedan tjänsten lanserades 2005 har mer än 500’000 ljudböcker lyssnats på genom tjänsten.

Storytel är ljudbokens variant av Spotify. Det finns en funktion som gör det möjligt att lyssna på ljudböcker i offline-läge, det vill säga när de inte är uppkopplade mot  internet.

Webbplats: www.storytel.se

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22