Specialbokhandel för pusseldeckare öppnad i Stockholm

Mar 5th, 2022 | By | Category: 2022-03 mars, Notis

BokhandelsskyltLördagen den 5 mars öppnade Gamla Stans deckarbokhandel på Prästgatan 9 i Stockholm (nära Storkyrkobrinken). Det torde vara den till ytan minsta bokhandeln i stan, och den med det mest specialiserade sortimentet: pusseldeckare och mordmysterier på svenska och engelska. Action, samhällsinriktade spänningsromaner och seriemördare får man hitta på annat håll.

Bokhandlaren, Tomas Lönn, erkänner att han är en nörd och älskare av just pusseldeckare där man som läsare ska kunna räkna ut vem mördaren är. För att ytterligare poängtera detta säljer han också böcker och spel där det just är läsarna och spelarna som är detektiven eller polisen som ska lösa brottet. Han är särskilt glad över ett spel som ett av Agatha Christies barnbarn konstruerat med ramen från en av hennes böcker. Spelsugna kan också samlas i butikens vinkällare för kvällsaktivitet.

Vid öppnandet kom Nisse Scherman med hälsningar från Svenska Deckarakademin och överräckte Nalle Lindholm, en liten björn som fått efternamnet av Sveriges första deckarförfattare (se bilden).

Bokhandlaren har flera aktiviteter planerade, se butikens webbsida deckarbokhandel.se. Öppettider är onsdag—lördag 12—18.

LEIF-RUNE STRANDELLTomas Lönn, Nalle Lindholm, Nisse Scherman

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22