Spanskt-svenskt forum för kriminalromaner

Jan 28th, 2012 | By | Category: 2012-01 jan, Notis

Den spanska ambassaden och Cervantesinstitutet i Stockholm organiserar ett forum som kommer att samla spanska och svenska deckarförfattare och bokförlag från båda länderna. Målet är att främja samarbetat och det kulturella utbytet mellan Sverige och Spanien.

Några av de främsta spanska och svenska deckarförfattare kommer att vara med på mötet.
Jens Lapidus (Snabba cash och Livet deluxe), Lars Kepler (Hypnotisören och Eldvittnet) och Ulf Lindström (En god man) kommer att företräda de svenska författarna.

De spanska författarna representeras av Lorenzo Silva (Niños feroces och La estrategia del agua), Fernando Martínez Laínez (Carne de trueque och Vientos de gloria) och Santiago Roncagliolo (Red April).

Några av de största svenska och spanska bokförlagen kommer också att medverka på mötet. Från Sveriges sida deltar Norstedt, Bonnier och Astor. Alfaguara, Salto de Página och Nórdica kommer att representera Spanien. Dessa bokförlag når en mycket stor publik eftersom dem når hela den spansktalande världen. Ett viktigt mål av mötet är att främja utbytet mellan spanska och svenska publikationer.

Svenska författarförbundet och det Internationella biblioteket samarbetar också på forumet som kommer att äga rum den 7 och 8 februari på Cervantesinstitutet.

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22