Sista bastionen för japanska serier i Sverige

Sep 6th, 2013 | By | Category: 2013-09 sep, Notis

Japanska serierUtgivningen av japanska serier i Sverige har på ett antal år gått från en strid ström till några droppar per år. Och i och med att Bonnier i början av sommaren lade ner sin sista manga, One Piece av Eiichiro Oda, blev Ordbilder det enda förlag i Sverige som regelbundet ger ut japanska serier.

Det var roligt att Simon Lundström fick återvända som översättare av sista volymen av One Piece, men sorgligt att det blev den sista. Ordbilder har visserligen haft en annan inriktning på våra japanska serier och bara gett ut annorlunda manga som inte finns utgivna på engelska eller andra språk än japanska. Allt från Naoto Yamakawas  En kopp kaffe (tredje delen recenserad i Dast i juli 2011) till små litterära serienoveller som Hisae Iwaokas fantasyserier Drömmarnas djup och Aomanjuskogen.  Snart kommer fjärde delen av Aki Iries tonårsserie om häxor och magi, Rans magiska värld.  Förlagets facebooksida har med tiden blivit Sveriges mest uppdaterade sida för japanska populärkulturnyheter.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22