Sherlockexpert död

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-1, Notis

Världens störste auktoritet på Sir Arthur Conan Doyle och hans Holmesromaner, Richard Lancelyn Green, har avlidit i London i en ålder av 51 år. Under Greens levnad samlade han allt som gick att få tag på om författaren och hans figurer. Allt började när den 11-årige Green bjöds in till Sherlock Holmessällskapet och med tiden skrev han tillsammans med J. M. Gibson en stor bibliografi om Doyle. Förordet skrevs av Graham Greene.

Själv skrev han bl.a. The Uncollected Sherlock Holmes som bygger på Doyles anteckningar, verser och utkast till pjäser och en bok om andra författares parodier på figuren Holmes – The Further Adventures of Sherlock Holmes. Han tänkte skriva en biografi om Conan Doyle, men hamnade i krakel med arvingarna och kunde därför inte vidare komma åt författarens arkiv. De egna samlingarna skall emellertid vara tillgängliga för forskning.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22