Sexrobotar finns att köpa

Jul 11th, 2017 | By | Category: 2017-07 juli, Notis

guardianbildDen svenska TV-serien Äkta människor handlade om en nära framtid där vi kan köpa robotar som liknar människor och som kan jobba i stället för oss, och som kan vara framtidens RUT-arbetare. Och så kunde man köpa sådana som fungerade som sexpartner.

De senare finns redan. I USA finns företag som bygger sexrobotar med mycket mänskliga drag. De kan tala men inte röra sig, men kan programmeras så att de med rätt beröring kan få ”orgasm”. Det berättas i ett reportage i brittiska The Guardian (bilden från reportaget).

Detta ger förstås en del etiska problem; kan det öka objektifieringen av kvinnor? Alla tycker inte det, i reportaget (som också har ett tv-inslag) finns en man som lever med tre robotar, och betraktar en av dem som sin fru.

Reportage i The Guardian 5 juli: https://www.theguardian.com/technology/2017/jul/05/sex-robots-promise-revolutionary-service-but-also-risks-says-study?

PS: Även New York Times har tagit upp frågan (i en artikel skriven i London) där man sett att man kan köpa sexdockor som kan “våldtas”: https://www.nytimes.com/2017/07/17/opinion/sex-robots-consent.html

   Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22