Seriefestival i Malmö 4–9 november

Oct 31st, 2014 | By | Category: 2014-10 okt, Notis

Altcom-logoSeriefestivalen AltCom 2014 äger rum 4–9 november på olika platser i Seriestaden Malmö. Det blir internationella utställningar och gäster, fest, ett feministiskt miniforum och seriemässa med alternativserier. Årets tema för festivalen är POSTAPOKALYPS.

De internationella gästerna representerar olika delar av den europeiska undergroundseriekulturen. Några är bekanta sedan tidigare festivaler, andra är helt nya ansikten för Seriestaden Malmö. Utställningarna kommer att visa bland annat:

  • Lokala medverkande i projektet Tusen Serier som gör tolkningar av Amanda Casanellas novell Myling.
  • En utställning om kärlekens mysterier av franska Yvan Alagbé och Amandine Boucher (bägge från förlaget Frémok).
  • Malmöbaserade Wormgods olika visioner om världen efter undergången, presenterade i undergången under Dalaplan.
  • Fem unga portugisiska tecknare som representerar första två numren av QCDA från serienätverket Chili Com Carne.
  • En samlingsutställning med franska Alkbazz samt litauiska Shaltmira och Artùras Rožkovas.

 

Festivalen inleds med ett forum om feministiska serier ur klassperspektiv. Helgens seriemässa knyter ihop alla delar med en blandning av förlag och enskilda serieskapare som utgör en del av den internationella small press-scenen. På alla evenemang utdelas festivalantologin gratis!

AltCom 2014: POSTAPOKALYPS vänder sig till alla som är intresserade av tecknade serier, internationella perspektiv, underground och inte minst världens undergång och vad som händer efteråt.

Läs mer om festivalen på den officiella hemsidan  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22