Säter hämnas på Thomas Quick efter hans återtagna bekännelser

Dec 23rd, 2009 | By | Category: 2009-5, Notis

Omslag till Thomas Quick är död

Sture Bergwall alias Thomas Quick, medförfattare till boken Thomas Quick är död utsätts för en allt hårdare behandling vid Säterkliniken. Indragna permissioner, dagliga inspektioner av hans rum, bortforsling av hans samling av böcker och cd-skivor, alltmer beskuren rörelsefrihet är bara några exempel på hur Sture Bergwalls liv försämrats det senaste året. Detta sägs i en ny bok om “fallet Quick”.

Detta har skett samtidigt som Sture Bergwall tagit tillbaka sina morderkännanden, begärt resning och gått ut offentligt med den vanvård han utsatts för.

Sture Bergwall erbjuds ingenting idag som kan kallas vård, trots att han är dömd till rättspsykiatrisk vård. Ingen medicinsk behandling, inga samtal.

Ingen av de läkare, psykologer, kuratorer och vårdpersonal som är satta att vårda honom på något sätt kommenterat de tv-dokumentärer, böcker och den mediadebatt som blossat upp det senaste året.

– Sture utsätts idag för trakasserier som erinrar om hur totalitära regimer behandlar oliktänkande, skriver Stures bror Sten-Ove Bergwall i en debattartikel på Newsmill.

I somras begärde Sture Bergwall att få flytta till en annan rättspsykiatrisk klinik eftersom det vid det laget stod klart att förhållandena på Säter inte var acceptabla för hans vård, särskilt med tanke på att allt förtroende för Säters behandling var förbrukat. Detta avslogs utan motivering.

I juli begärde han med stöd av sin advokat Thomas Olsson att Socialstyrelsen skulle granska ”den rättspsykiatriska vård som erbjuds Sture Bergwall”. Denna granskning är ännu inte klar.

Sture Bergwalls förläggare Blue Publishing protesterar mot den ovärdiga behandling deras författare utsätts för. Det finns ingenting, menar man, som tyder på att Sture Bergwalls tillstånd på något sätt försämrats, att han skulle vara farlig eller rymningsbenägen.

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22