Roman om ett brott kommer i ny utgåva

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Notis

Sjöwall-Wahlöös serie ”Roman om ett brott” är fortfarande lika populära som i slutet av 60-talet. Det kommer ständigt nya upplagor och nu är ytterligare en på väg ut till bokhandeln. Skillnaden den här gången är att Norstedts förlag kostat på nysättning och ny korrekturläsning på böckerna.
De utkommer i klassiska pocketserien Pan i vardera 5.000 exemplar. Omslagen får samma stil som originalen. Nämligen neorealistiska svartvita fotografier.
På Norstedts är man dock lite förvånade över att det inte blivit ”mer drag” efter romanerna med tanke på att huvudpersonen Martin Beck blivit ett slags varumärke i samband med att romanerna nyligen filmatiserades igen – och att det dessutom kommit filmer på manus av helt andra författare.
Sjöwall-Wahlöös första bok i serien hette Roseanna och kom 1965. Den avslutades tio år senare med Terroristerna. Böckerna har funnit tillgängliga hela tiden. Men Norstedts menade att tiden nu är inne för en ”rejäl” återutgivning.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22