RENOMMÉ

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-3, Notis, Novell

Kortnovell av JEAN BOLINDER

Författaren var bliven en gammal gubbe och länge sedan var det han skrev en rad annat än till sina kreditorer för att be om uppskov. Hans dagar var enahanda, han brukade ligga länge och sedan gå ut och äta på den lilla kvarterskrogen. Så vistades han hemma och läste och rökte till långt in på morgontimmarna.

När han en dag som vanligt satt och åt i sin undanskymda vrå på den lilla restaurangen var det en direktör vid ett fönsterbord som förargade sig över att författaren hade sin basker på sig vid bordet.

– Sitter folk och äter med mössan på här? fräste direktören och nickade med sitt flintskalliga, feta huvud åt författarens håll. Det ger ju inte precis stället någon renommé!

Hovmästaren knatade beskäftigt fram till författaren och sade i ovänlig ton:

– Vi vill inte att gästerna äter med mössan på. Andra gäster klagar!

Författaren tog inte av sig baskern. Han lade betalningen för sin måltid på bordet, reste sig och gick. Sedan återkom han aldrig.

Några år efter hans död kom krogens dåvarande ägare på att döpa om stället efter författarens vida kända smeknamn. Han lät också förfärdiga en järnskylt med författarens bild i profil.

På skylten hade författaren baskern på men så satt den ju också utanför lokalen.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22