Premiär för svensk novellserie

Mar 30th, 2014 | By | Category: 2014-03 mars, Notis

Novell-omslagHumle, malt, jäst, vatten och ond bråd död är den första novellen i en deckarserie av aldrig tidigare skådat slag, skriven av Daniel Hånberg Alonso. Josef Block är privatdetektiven med den unika förmågan att förflytta sig i tiden. Han har därför vigt sitt liv åt att lösa fall i olika tidsepoker i Stockholm som Sveriges enda metatemporala privatdetektiv.

En tidig morgon hittas en livlös man vid Kungsholmens strandkant. För Josef Block står det snabbt klart att mannen inte bara fallit i vid Slussen och dragits med strömmen – han har blivit mördad. Och inte bara dränkt på sedvanligt vis, utan i öl.

Spåren kommer att leda Josef Block bakåt i tiden till Söder Mälarstrand och ett av det tidiga 1900-talets smutsigaste krig – det om ölbryggarmonopolet.

I varje novell ryms såväl Sherlock Holmes deducerande och Terry Pratchetts snabba växlande mellan intelligent dialog och enkel slapstick, som Dan Browns känsla för ständig spänning och Historieätarnas förmåga att med detaljrikedom väcka liv i Stockholms olika tidsepoker.

– Jag ville kombinera min förkärlek till mordgåtor med mitt intresse för historia. Resultatet blev Josef Block.  Självklart kunde jag inte hålla mig från att smyga in skruvad humor.

Under våren kommer successivt de resterande fem novellerna i serien att släppas, som var och en behandlar olika skeenden i Stockholms historia.

Novellerna släpps endast digitalt och kommer att finnas tillgängliga på Adlibris, Bokus, Dito, iTunes, Kobo och övriga etablerade e-boksplattformar.

Omslagen är ritade av tecknaren och musikproducenten Anders Karlsson och har inspirerats av Dashiell Hammetts hårdkokta deckare och 70-talets kiosklitteratur.

Daniel Hånberg Alonso föddes under det Orwellianska året 1984 och har sedan dess levt med en flersträngad lyra vid sin sida. Efter att både ha arbetat på heltid som webbutvecklare och tagit ut en magisterexamen i filmvetenskap med genus som breddningsämne, har Daniel även hunnit med att släppa trilogin om äventyraren Thomas Blake. Idag är han yrkesverksam DJ, utbildad journalist på Poppius och frilansande musik- och filmskribent.

Josef Block-novellerna ges ut av Mogwai Bokförlag som är ett förlag sprunget ur frustrationen över att vara en debuterande författare i Sverige idag.

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22