Premiär för interaktiva böcker i skolan

Mar 12th, 2012 | By | Category: 2012-03 mars, Notis

Omslag till Perspektiv på historian, interaktiv lärobokGleerups lanserar nya pedagogiska lärverktyg för den svenska skolan, interaktiva böcker. Det är en helt ny produktkategori och inte en digital version av den tryckta boken. Bok på burk är historia på samma sätt som att produkter som är låsta till en specifik plattform tillhör dåtiden. Framtiden är nya pedagogiska verktyg som är plattformsoberoende och som läraren själv kan bygga ut genom att addera eget material.

De interaktiva böckerna som lanseras är framtagna i samarbete med 200 lärare och 3000 elever fördelade på 13 pilotskolor.

– Nya pedagogiska verktyg kommer att förändra sättet vi lär oss på. Äntligen blir det fokus på lärverktyg och pedagogik, inte på tekniken och datorerna i sig. Vi måste gå vidare och fokusera på innehållet för att utveckla lärandet, säger Lars Åkerblom, affärsområdeschef för digital utveckling och digitala lärverktyg.

Med start 12 mars 2012 börjar lanseringen av interaktiva böcker, totalt handlar det om 38 som tillsammans täcker de flesta gymnasieämnen. Produkterna är helt plattformsoberoende, det vill säga att elever och lärare kan arbeta med dem oavsett om de sitter framför en dator i skolan, med en surfplatta hemma eller med en smartphone på bussen. De interaktiva böckerna inkluderar inte bara text och bild utan även ett rikt multimedialt material och tester som ökar möjligheterna till ett indivualiserat lärande.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22