Pinter till bokförlaget Ersatz

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Notis

2005:s Nobelpristagare i litteratur ges faktiskt ut i Sverige. Det är bokförlaget Ersatz som samlat 28 av Harold Pinters 29 pjäser i tre volymer. Den första, Tolv gånger Pinter, släpptes den 14 november i fjol och den andra, Elva gånger Pinter, kom den 28 november. Den avslutande delen, Fem gånger Pinter, gavs ut 1 mars i år. Förordet till utgåvorna är skrivet av Dagens Nyheters teaterkritiker Leif Zern.

Tre översättare, två redaktörer och en teaterförläggare har arbetat med de redan befintliga översättningarna. Torsdagen den 20 oktober 2005 blev det klart att Ersatz får ge ut alla pjäser utom en.

– Det kändes fel att Pinter inte fanns på svenska. Jag är stolt och glad över att vi kunde ro detta i land på så kort tid, säger Ola Wallin, förläggare på Ersatz.

Ersatz är ett allmänutgivande förlag som grundades 1994 av Ola Wallin och Anna Bengtsson. Förlaget hade ett uppehåll i utgivningen mellan 1999 och 2004. Våren 2005 inleddes med Allahs svarta änkor av Julia Juzik, en bok om unga tjetjenskor som tvingats delta i terrorattentat och självmordsbombningar i Ryssland.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22