Penny Wallace död

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-2, Notis


Penolope Wallace (l923-1997) har gått ur tiden. Hon avled i januari i år, 73 år gammal.

Hon föddes 1923 och var dotter till den berömde författaren Edgar Wallace. Själv lärde jag känna Penny redan i början av 70-talet då jag hade förmånen att träffa henne, bland annat vid den första Världskongressen som avhölls i London 1975.

Hon följde upp sin fars stora produktion och bildade bland annat The Edgar Wallace Society, där han var medlem i många år, samt öppnade även puben The Edgar Wallace Pub, ursprungligen grundad redan 1742, men omdöpt i samband med övertagandet i slutet av 1970-talet.

Penny var en ståtlig och ganska allvarsam kvinna med fantastisk utstrålning, en riktig ”Grand old lady” med typiskt engelsk stil och grace. Hon var ordförande i CWA 1980-81 och hon skrev även en del dockarnoveller. En av dessa finns med i Herbert Harris antologier, utgivna av CWA, under titeln Tell David. Den filmades sedermera i Hollywood av Universal.

Under åren lärde jag också känna hennes son Mitch, som ofta berättade att också han ville bli författare. Mina djupaste sympatier går till honom, samtidigt som jag är tacksam för att jag fick lära känna Penny.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22