Pelecanos snö

Mar 18th, 2010 | By | Category: 2003-4, Notis

”Romanläsare intresserade av livet och de sociala förhållandena i USA:s storstäder, moralen på olika samhällsnivåer och det amerikanska rättssystemets tillstånd gör klokt i att vända sig till kriminalgenren. Det är där de autentiska rapportinstinkterna och iakttagelserna finns. Bara i undantagsfall i den skönlitterära fiktion”, skriver Jan Aghed i Sydsvenskan (26 april 2003) apropå George P Pelecanos Ren som snö. Har vi inte hört något liknande under de senaste trettio åren? Men det kan kanske vara sant ändå.

”Det viktigaste var inte att sälja mängder av böcker utan att de fanns och dessutom var bra”, skriver Richard Berghorn i Minotauren (17/3 2003) om sin förlagsverksamhet. Den förnämliga inställningen fanns förr i tiden också på en del stora förlag.

”Folk vill inte ha nya berättelser, de vill känna igen sig”, säger Erik Edling, filmprofessor i Lund, till Karl G Olsson i Sydsvenskan 1/6 2003.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22